West-Friesland biedt oplossingen voor metropoolregio Amsterdam

Zondag 23 april om 17.00 uur zend AT5 een reportage uit over dit Westfriese initiatief om de metropoolregio Amsterdam te ontlasten en kansen te bieden.

© Theo Buis

Brief uit West-Friesland voor Mark Rutte.

Aangeboden aan Kamerfracties VVD, CDA en D66

Het initiatief dat genomen is door voorzitter Bas de Wit van de VVD Westfriesland om diverse betrokkenen uit de regio bij elkaar te brengen, heeft geleid tot het aanbieden van de open brief voor Mark Rutte aan de Tweede Kamerfracties van VVD, CDA en D66 afgelopen donderdag.

Doel van het initiatief is om gezamenlijk als West-Friesland oplossingen aan te dragen voor de problemen van metropoolregio Amsterdam. “Trek de Noord/Zuid-lijn door en start de Hoorn/Almere-lijn!” en “West-Friesland biedt oplossingen voor een overvol Amsterdam”, kopte de brief die is aangeboden aan Tweede Kamerleden Barbara Visser (VVD), Steven van Weyenberg (D66) en een verhinderde Pieter Heerma (CDA). Juist nu deze partijen aan de onderhandelingstafel zitten om een nieuwe regering te vormen is het zaak om te kijken naar oplossingen voor problemen en deze mee te nemen in het proces.

West-Friesland doet al veel zelf stelt de brief, maar er is meer nodig. Meer ruimte om woningen te bouwen, goede (digitale) bereikbaarheid van de regio en een toegesneden onderwijsaanbod. Op deze manier draagt de groep initiatiefnemers oplossingen aan voor het toenemend woningtekort, werkzoekenden en het opvangen van de toeristenstroom van de metropoolregio Amsterdam.

West-Friesland wil samenwerken. Dat blijkt uit de zeer diverse achtergrond van ondertekenaars van deze open brief aan de minister-president. Samen gaan wij dit aanpakken; Amsterdam als een Europese stad met allure, West-Friesland als een eigenzinnige regio vol innovatie en ondernemerschap. “Help jij mee?” is de slotvraag die wordt gesteld aan Mark Rutte.

Foto v.l.n.r.: Vincent Buis, Hans Huibers, Barbara Visser VVD 2e Kamer), Bas de Wit, Steven van Weyenberg (D66 2e Kamer), Arthur Helling, René Strik. (Ontbrekende ondertekenaars van de brief zijn Caroline van der Pol, Ed Meester en Hans Kröger)


Vincent Buis, Communicatie & Campagne VVD Westfriesland (Dagelijks Bestuur)
Hans Huibers, Voorzitter WBG
Barbara Visser, VVD Tweede Kamerlid
Bas de Wit, Voorzitter VVD Westfriesland (Dagelijks Bestuur)
Steven van Weyenberg, D66 Tweede Kamerlid
Arthur Helling, D66 Raadslid Hoorn
René Strik, Vice-voorzitter VVD Westfriesland (Dagelijks Bestuur)